Hospicebyggeri starter til april

13. december 2017
Aftalen om opførelsen af et nyt og større hospice i Aalborg er nu endeligt på plads, så byggeriet kan sættes i gang til foråret 2018.

KamillianerGaardens Hospice i Aalborg har gennem længere tid arbejdet for at få lov til at bygge et nyt og større hospice i Nørresundby. Med indgåelsen af det første såkaldte OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab) i Region Nordjylland, bliver byggeriet nu en realitet.


Det er en lang proces, der er gået forud for aftalen, men processen har ifølge formanden for hospicebestyrelsen været spændende:

"Jeg ser efter denne omfattende og spændende proces med valg af OPP-leverandør frem til, at KamillianerGaardens Hospice flytter til nye, moderne rammer indrettet efter de nyeste faglige anbefalinger indenfor området til glæde og gavn for patienter, pårørende, medarbejderne og de frivillige", udtaler Mogens Nørgaard


Med byggeriet af det nye hospice, som kommer til at ligge i Nørresundby på hjørnet af Studievej og Vangen, bliver der taget 3 nye hospicepladser i brug, så der samlet set bliver 15 pladser. Det nye hospice får også nyt navn og kommer til at hedde Hospice Vangen.


Det er som nævnt planen, at byggeriet går i gang i april 2018 og det forventes, at de nye bygninger er klar til at flytte ind i til maj 2019. Ud over hospice skal bygningerne også huse det palliative fra Aalborg Universitetshospital ligesom det er tilfældet i dag, hvor teamet bor sammen med hospice.