Hospicefilosofien helt ud på øerne

06. november 2018
Hospice Forum Danmark bakker helt op om ideen med at lave telemedicinske palliative pladser på sygehuse og plejecentre på vores øer med opkobling til et hospice.

Det giver rigtigt mange fordele. Primært kan borgeren blive længere i det nære miljø og det kan skabe tryghed både for den syge og for de pårørende.

Men det giver i høj grad også vidensdeling. Vi har rigtigt meget brug for, at den viden og ekspertise, der er oparbejdet på landets hospicer, kommer så langt ud i samfundet som overhovedet muligt.


Fjernopkobling kan skabe kontakt mellem fagfolk, hvor borgeren også direkte kan inddrages.


Der spredes specifik viden, som også kommer andre borgere til gavn på den lange bane.


Det er klart, at en fjernopkobling ikke kan erstatte et hospice. Men det kan give den nærhed, som alle vores borgere fortjener.


Så fjerneopkoblingen erstatter på ingen måde de varme hænder, der drager omsorg for borgeren - men den kan hjælpe til at kvalificere omsorgen med den helt specifikke faglige viden, der skal til for at drage den rette omsorg for døende.


Sådan skriver Olav Nørgaard, landsformand for Hospice Forum Danmark i en kommentar til nyheden om åbningen af en telemedicinsk hospiestue på Ærø.


Læs nyheden på dr.dk