Hospicepræst er også fysioterapeut

23. juni 2015
Birgit Morsing Madsen er ny præst på Anker Fjord Hospice



Krop og ånd går hånd i hånd, når Birgit Morsing Madsen er hospicepræst på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Birgit Morsing Madsen er nemlig fysioterapeut oprindelig, men "fik lyst til at føje en dimension til mit arbejde med syge mennesker", fortæller hun til Klittens Kirkeblad i Hvide Sande.

Birgit Morsing Madsen begyndte derfor at læse teologi som enkeltfag på Aarhus Universitet, og efter nogle år kunne hun kalde sig cand.theol. og blev i 2005 ordineret som præst i Budolfi Kirke i Aalborg for derefter at vikariere i flere af stiftets sogne indtil hun i foråret blev ansat som præst på Anker Fjord Hospice og tre kirker.

Birgit Morsing Madsen er født på Grønland, opvokset i Thisted og blev uddannet som fysioterapeut i Holstebro. Hun fik sin første faste stilling på Ringkøbing Amts Sygehus.

Nu er hun i fuld gang med at forene krop og ånd på Anker Fjord.

- Jeg synes nu, at ringe sluttes i det indre og det ydre ved, at jeg kan bruge mine erfaringer fra både fysioterapien og teologien - forhåbentlig til glæde og gavn for andre end mig selv, siger hun til Klittens Kirkeblad.