Hospicepræst fortæller om livet på hospice

14. oktober 2009
Hospice Østjyllands Støtteforening står som arrangør af et møde og generalforsamling
Hospice Østjyllands Støtteforening står som arrangør af et møde i Pakhuset ved Odder Station mandag d. 26.oktober kl. 19.30

Hospicepræst Hanne Marie Houkjær er hospicepræst på det nye Hospice Djursland i Rønde, men hun fungerer også i en helt anden verden som "almindelig" sognepræst i Rolsø og Knebel Sogne på Mols. Som fjernsynskigger kender vi hende fra DR 2`s serie" Skriftestolen" for få måneder siden.
Hanne Marie Houkjær er en fremragende fortæller og foredragsholder. Hun er vidende og engageret og kommer dybt ned i det tankestof, som hun møder på hospice.
Foredraget har hun - ret så provokerende - kaldt "Med udsigt til livet - og at håbe på det, man ikke kan se".
 
Aftenen slutter med Hospicestøtteforeningens årlige generalforsamling.
Støtteforeningen arbejder for et hospice i det hospicetomme område,som omfatter byerne Horsens, Odder, Silkeborg, Skanderborg. I dette område bor der en kvart million mennesker, som ikke har et hospice tæt på. En væsentlig forudsætning for at kunne gøre brug af et hospice er, at der findes et hospice i nærheden. Gør der ikke det, vil den svært syge oftest af hensyn til muligheden for pårørendes besøg være nødt til at affinde sig med en behandling et andet sted f.eks. på en sygehusafdeling. En sådan afdeling er gearet til at helbrede syge mennesker og er ikke specialister i lindrende behandling på det høje niveau, som kan være nødvendigt, når det handler om døende mennesker, og som kun hospice kan tilbyde. Af tal fra de fire igangværende hospicer i Region Midt kan man udlede, at der mangler et helt hospice med 12 pladser.

Det er derfor urimeligt, at vi her i området ikke har et nært hospicetilbud.
Støtteforeningen har nu eksisteret i 3 år og har på den korte tid fået 15-1600 medlemmer, deraf ganske mange i Odder.På skift afholdes generalforsamlingen i en af de 4 nævnte byer, og i år er turen kommet til Odder.
I Støtteforeningens bestyrelse er der 2 medlemmer fra Horsens: praktiserende læge Finn Petersen og sognepræst Elsebeth Bank, Søvind, 1 medlem fra Odder: arkitekt Eric Pettersson, 2 medlemmer fra Silkeborg: praktiserende læge Inga Marie Lunde og fhv.folketingsmedlem Christian O.Aagaard og 2 medlemmer fra Skanderborg: sognepræst Dorte R. Sørensen og tidl. praktiserende læge Troels Dolmer.

Støtteforeningen håber, at mange interesserede vil møde op for at høre Odder-bysbarnet Hanne Marie Houkjærs foredrag og for senere på aftenen at høre Støtteforeningens formand Troels Dolmer fortælle om det forløbne års arbejde i Støtteforeningen og om mulighederne for at få en aftale med Region Midt om etablering af et hospice. En meget egnet og gratis grund står klar i udkanten af Skanderborg. Kun Regionens underskrift mangler.

Enhver - også ikke medlemmer - er velkommen til Hanne Marie Houkjærs foredrag og den efterfølgende generalforsamling. Der er gratis adgang, og hvis man alene ønsker at høre Hanne Marie Houkjærs foredrag, er man også velkommen til det.

Med venlig hilsen
på Støtteforeningen for Hospice Østjyllands vegne

Troels Dolmer
Højdedraget 12, 8660 Skanderborg
86521483 info@hospiceostjylland.dk