Hospicer: Besparelser går ud over døende og deres pårørende

21. november 2014
Hospicebestyrelser i Region Midtjylland protesterer mod nedskæringer.

Effektiviteten på regionens hospicer er højere end budgetteret. Alligevel skal der spares, og det kommer til at gå ud over de døende og deres pårørende, mener hospicernes bestyrelser.

Det skriver Jyllands Posten.

De fire hospicer i Region Midtjylland kritiserer regionen for at ville forvandle hospicerne til rene, medicinske afdelinger, og et vil skade motivationen "blandt de dygtige og loyale medarbejdere, der dagligt udfører et prisværdigt stykke arbejde til stor glæde for de mange patienter og pårørende, som det lyder i et høringssvar fra de fire bestyrelser.

Hospice Søholm i Stavtrup ved Aarhus skal spare 100.000 kr. om året og kan forvente at hver sygeplejerske fremover skal tage sig af flere patienter.

Anne Marie Mathiesen, der er chef for Hospice Søholm, forklarer til avisen:

- Hidtil har et hospice været betragtet som et sted med et speciale i palliation, hvor vi skal løfte Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Patienterne på et hospice kræver pleje, omsorg og behandling af komplekse problemer samt nærvær og langsomhed, siger hun og frygter, at man er nødt til at lukke flere sengepladser for at få økonomien til at hænge sammen.

Hospice Søholm har 15 sengepladser, mens der kun er bevillinger til 11.