Hospicesenge reddet på målstregen

19. februar 2015
Hospice Djursland i Rønde mister alligevel ingen sengepladser.

Hospice Djursland får lov til at beholde sine sengepladser. Det er facit efter et møde tirsdag i Region Midtjyllands forretningsudvalg, hvor sagen blev afgjort ved en knivskarp afstemning.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Ved afstemningen gik regionrådsmedlem Jørgen Winther (V) enegang på den borgerlige fløj, da han sammen med SF, socialdemokraterne og de radikale bremsede en plan om at sløjfe tre sengepladser på Hospice Djursland.

- Der ville komme til at stå tre tomme pladser, som patienter og pårørende på Djursland har brug for. Det kan jeg ikke forsvare, siger Jørgen Winther.

Ved finanslovsaftalen for 2011 blev Region Midtjylland pålagt at oprette ni ekstra hospicepladser til døende. Regionrådet besluttede at give driftskroner til Gudenå Hospice i Brædstrup i stedet for at fordele pladserne på nogle af de hospicer, regionen i forvejen giver driftstilskud til. Driften af Gudenå Hospice bliver dyrere end forventet, og de penge ville regionen skaffe ved at tage fra de andre hospicer.

Men den plan er nu skrinlagt. Dermed skal de 800.000 kroner til at hjælpe Gudenå Hospice med økonomien findes andre steder.

- Det er mange penge. Men alternativet var meget værre. Jeg ser dette som en blød landing for Hospice Djursland, siger Jørgen Winther til avisen. Han er også er medlem af bestyrelsen for Hospice Djursland.