Hospicestøtter går på gaden - igen i år!

07. maj 2009
Medlemmer af Hospice Østjyllands Støtteforening vil lørdag den 16/5-09 gå på gaden

Medlemmer af Hospice Østjyllands Støtteforening vil lørdag den 16/5-09 i nogle timer omkring middag gå på gaden næsten 40 steder her i denne del af Region Midtjylland, og det lige fra Hedensted i syd til Hammel i nord, fra Silkeborg i vest til Odder i øst. Man vil kunne finde os på hovedgaden eller udenfor et supermarked, hvor der netop sådan en lørdag kommer mange mennesker. Vi tror, der er mange, som gerne vil høre om hospiceinitiativet. Det glæder vi os til at fortælle om, ligesom vi glæder os til at præsentere de gode argumenter, der er for et hospice netop i denne del af regionen..Argumenterne taler stærkt både for endnu et hospice, og for dettes placering i Skanderborg.
De nærmeste hospicer afviser p.g.a. manglende plads mange af de henviste, alvorligt syge patienter. De pladsmæssigt mere tilgængelige hospicer findes i Hvide Sande, Skive og Rønde. Men da netop nærhed er helt afgørende for de allerfleste, som skal have mulighed for at komme på daglige besøg, er de fjerntliggende hospicer ikke reelle muligheder for alvorligt syge og døende i vort område.
Vi håber, at endnu flere vil melde sig som medlemmer af støtteforeningen. Jo flere medlemmer, og jo større viden, der er i befolkningen, desto mere vil det naturligvis påvirke Regionsrådet, som formentlig her i juni 2009 forventes at tage hospicesituationen op til vurdering.

En lignende gadeaktion for et år siden var en kæmpesucces. Vi håber, at successen gentager sig i år.

På vegne af Hospice Østjyllands Støtteforening
Troels Dolmer, formand
Højdedraget 12, 8660 Skanderborg
86521483