'Hun har altid et smil på læben'

02. oktober 2015
Lillian-Marie Jakobsen fra Sct. Maria Hospice i Vejle modtog frivilligpris


Vejle Kommune har netop hædret en hospicefrivillig med en pris for kåringen som "årets frivillige ildsjæl". Prisen blev overrakt til den 70-årige Lillian-Marie Jakobsen fra Sct. Maria Hospice.


- Jeg er meget rørt og beæret over at modtage prisen, siger prismodtageren til Vejle Amts Folkeblad.


Hun fortæller om, hvordan hun begyndte som frivillig på hospice:

- Da jeg kom til Vejle for 20 år siden, mødte jeg en sygeplejerske, som mente jeg kunne være god som frivillig. Bare det, at patienter og pårørende siger " Hvor er det godt, du kommer", er en stor glæde for mig, siger Lillian-Marie Jakobsen.


Hun fik et gavekort på 5.000 kroner fra kommunen og en buket rosende ord fra voksenudvalgsformand Gitte Frederiksen og seniorudvalgsformand Holger Gorm Petersen:

- Hun gør en kæmpe forskel for mange - både patienter og pårørende i en svær tid. Hun har altid et smil på læben, er meget engageret og har været med til at skabe den særlige varme og menneskelige kultur, som præger Sct. Maria Hospice, lød deres begrundelse.


I alt 34 lokale ildsjæle var indstillet til årets frivilligpris, deriblandt Sanne Bjerggård, Kent Jensen, Tove Thisgaard, Asmahan Azzam, Mona Mohbarazi og ægteparret Nancy og Preben Pedersen. Alle fik unik glaskunst fra det beskyttede værksted " Butik Ellehøj" med hjem, skiver avisen.