Hver fjerde døende udskrives fra hospice

09. januar 2014
Op imod hver fjerde hospicepatient i Region Syddanmark udskrives igen, fordi de får det bedre.

Op imod hver fjerde hospicepatient i Region Syddanmark udskrives igen, fordi de får det bedre.

Hvis man udelukkende betragter hospice som livets endestation, kan man godt tro om igen. Ikke blot får de alvorligt syge og døende de bedst mulige rammer for livskvalitet i den sidste tid, men flere af de indlagte får det så meget bedre, at de kan komme hjem for at tilbringe den sidste tid.
Det skriver Jydske Vestkysten som led i et tema om ældreliv.
- De får det bedre - en opblomstring. Nogen når måske at komme her ind igen, mens andre så dør derhjemme siger Anne Marie Olsen, chef for Hospice Sønderjylland i Haderslev.

Sidste år havde hospicet 151 indlæggelser, hvoraf 27 blev udskrevet igen, skriver Jydske Vestkysten.
Billedet er det samme på de øvrige hospicer i Region Syddanmark, der melder om en udskrivningsprocent på helt op til 28 procent.
- Selv om formålet ikke er at forlænge folks liv, så lykkedes det alligevel for nogen at hænge lidt i, når de får en hjælp, der lindrer deres mange problemer, siger Ulla Jessen, daglig leder på Hospice Sydvestjylland i Esbjerg.

Hospicerne tilbyder ophold til pleje og behandling i livets sidste fase. Det er gratis for patienten at komme på hospice som et af de offentlige sundhedstilbud. Der er i dag 250 hospicepladser fordelt på 19 hospicer i Danmark.