Hvis Folketinget virkelig mener noget med det her, skal der meget mere til.

24. april 2003
Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkeparti gav sig god tid til at vurdere, hvordan de 20 mio kroner på finansloven til flere hospicer kom bedst til nytte. Noget tyder på, at der skal meget mere til

Hospice-millioner uden om Sydjylland
- Vi undersøger selvfølgelig, om vi har pengene til næste budgetforhandling, men vi er økonomisk hårdt pressede, og for mig at se, er der ikke mulighed for et hospice i øjeblikket, siger Helge Lauritzen (V), der er formand for sundhedsudvalget i Sønderjyllands Amt, og som ikke giver meget for regeringens 20 millioner:

- Jeg synes, det er at holde folk for nar. De penge gælder kun etableringen, og det er slet ikke der, problemet ligger, men i den daglige drift, som kommer til at koste 13-14 millioner om året. Hvis Folketinget virkelig mener noget med det her, skal der meget mere til.
 
Link til hele artiklen i Jydske Vestkysten d. 24.04.03 - af journalist Michael Lund, der samme dag har en anden meget læseværdig artikel under overskriften:
 
Hospice hjalp os igennem - <<< klik her og læs hvad det er, der gør en forskel
 
- Som sygeplejerske skal jeg for eksempel kunne lægge forbinding på klokken 17 og behandle en døende patient klokken 17.30, men på hospice skal personalet kun koncentrere sig om at give patienterne en god sidste tid. Og det gør en forskel, siger Anne-Mette Haugaard, hvis bror døde på hospice.