Ildsjæl modtog pris for arbejde med hospice

12. december 2014
Edel Nielsen belønnet for sit ihærdige arbejde med at oprette Hospice Sydfyn



Edel Nielsen har netop modtaget Sydfyenske Prisen fra Sydfyenske Damskibsselskabers Fond. Prisen på 50.000 kroner får formanden for Hospice Sydfyns støtteforening for sin indsats med at få oprettet Hospice Sydfyn.

Formanden for Sydfynske Dampskibsselskabers Fond, Jens Stephensen kalder hende en ildsjæl. Fremhæver hendes stamina, stærke psyke og evne til at engagere mennesker, skriver Fyns Amts Avis fra prisoverrækkelsen på Hotel Troense på Tåsinge syd for Svendborg.

Jens Stephensen fortsætter og kalder Hospice Sydfyn for "hendes hospice," og erklærer, at uden Edel Nielsen ville projektet ikke være kommet i hus i den form og indenfor den korte tidsramme, det skete.

Edel Nielsen takker for prisen, men skynder sig at fremhæve de mange andre frivillige og de 1200 medlemmer af støtteforeningen.

Hun håber, at muligheden for at komme på hospice kan gøre tanken om aktiv dødshjælp mindre fristende.

-Livet skal leves her og nu, mener hun. Det er derfor blevet hendes livs motto.

Når det bliver hendes tur, vil hun helst dø i sit hjem. Men skulle hun blive ramt af en uhelbredelig sygdom, som kræver mere pleje end familien magter, ser hun et hospiceophold som en god mulighed, skriver Fyns Amts Avis.