Indkaldelse til pressemøde 08.10.03 kl. 14

01. oktober 2003
Odd Fellow Palæ&#39;et danner smuk ramme om pressemøde d. 8. oktober kl. 14, hvor Kræftens Bekæmpelse, Foreningen for Palliativ Indsats og Hospice Forum Danmark fremlægger fælles plan for "turbo" på udviklingen af den palliative (lindrende) indsats overalt i Danmark (klik på overskriften og læs hele indkaldelsen til pressemødet)</P>

PRESSEMEDDELELSE 01.10.03

Plan om lindrende behandling i alle amter:

Alvorligt syge skal have hjælp til at leve til de dør.


Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen vil have turbo" på udviklingen af den palliative (lindrende) indsats overalt i Danmark. Derfor får Folketingets sundhedsudvalg onsdag den 8. oktober overrakt en plan for tilbud til alvorligt syge og døende mennesker i alle landets amter.

Det er Kræftens Bekæmpelse, Foreningen for Palliativ Indsats og Hospice Forum Danmark der står bag initiativet, som giver amterne mulighed for at leve op til anbefalingerne i rapporten ""Hjælp til at leve til man dør"".

Det er vigtigt for de tre foreninger, at den fremtidige palliative (lindrende) indsats i sundhedsvæsenet hænger sammen. Det drejer sig om gennem omsorg, pleje og behandling at sikre livskvaliteten hos patienter og pårørende, som står midt i de problemer, der er forbundet med en livstruende sygdom. Hjælpen skal sikres i et samarbejde mellem hjemmet, sygehuset og hospice. Forslaget er udarbejdet af folk, der dagligt arbejder indenfor sundhedsvæsenet.

Foreningerne står bag en pjece, der beskriver, hvordan politikerne kan hjælpe de mennesker, der kan se livets afslutning i øjnene. Nøgleordet er samarbejde. Og det skal ske i et "Center for Lindrende Indsats" i alle amter med frivillig indsats, et palliativt team og et hospice.

Når amterne som aftalt med regeringen har afsluttet etableringen af Palliative tværfaglige Teams i 2004, er næste indsatsområde: Hospice i alle amter.

Det er foreningernes ønske, at være med til at kvalitetssikre, højne og styrke indsatsen på et hidtil alt for lavt prioriteret område.

- I et velfærdssamfund kan vi ikke være bekendt at svigte de mennesker, der mest af alle trænger til støtte. Det skal gøres rigtigt, der skal samarbejdes og der skal tilføres de nødvendige midler, lyder det samstemmende fra de tre foreninger.
 


Pjecen præsenteres i Odd Fellow Palæ'et (havestuen), Bredgade 28, 1260 København K

Onsdag den 8. oktober 2003 kl. 14

Pressen er inviteret sammen med bl.a. indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Sundhedsudvalg med formand Birthe Skaarup i spidsen, repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen, Amtsrådsforeningen og Kommunernes Landsforening.

Kontaktpersoner:

Kræftens Bekæmpelse:
Anne Nissen, afd.chef - Telefon: 35 25 75 00