Julehilsen fra Hospice Forum Danmark

24. december 2013
Her er gode juleønsker fra Hospice Forum Danmark med tilbageblik over 2013

Her er gode juleønsker fra Tove Videbæk med tilbageblik over 2013.

 

Kære venner.


Hospice Forum Danmark vil hermed ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nyt år samt takke for interesse for og opbakning til det arbejde, som vi har lagt kræfter i. Formålet med Hospice Forum Danmark er jo fortsat at arbejde for at forbedre vilkårene for mennesker med livstruende sygdomme og deres pårørende.

 
I 2013 har vi afholdt 2 arrangementer for koordinatorer og frivillige. I maj holdt vi et 2-dages kursus for nye frivilligkoordinatorer på Houens Odde. Her underviste frivilligkoordinator Gunvor Dons fra Sct. Maria Hospice Center i Vejle og konsulent Michael Bager.


I september holdt frivillighedsudvalget sit årlige seminar for frivillige i Vejle. Overlæge og tidligere formand for Etisk Råd, Ole Hartling, som kaldte sit oplæg: "Livsglæde og bekymring", var en humoristisk og interessant taler. Også i 2014 vil Frivillighedsudvalget arrangere et kursus for nye frivilligkoordinatorer samt et seminar for frivillige.


I 2013 deltog Hospice Forum Danmark i Folkemødet på Bornholm. Marius Jensen, kasserer for HFD, og undertegnede betjente sammen med medlemmer fra støtteforeningen på Bornholm en stand. Standen var velbesøgt i løbet af de 3 dage mødet varede, ligesom den debat HFD arrangerede, havde stor deltagelse.


I 2013 har vi derudover drøftet og arbejdet med en række nyere initiativer som f.eks. hospice i Grønland, Palliative (lindrende) dagtilbud samt et Aflastningssted (+ et par børnehospicesenge) for familier med børn med livstruende sygdomme m.v. Derfor har vi påbegyndt arbejdet med etablering af flere nye udvalg. Det er bl.a. Grønlands-, Børnepalliations-, Palliative dagtilbuds- og Plejehjemsudvalg. Der er stadig meget at tage fat på i forbindelse med forbedring af vilkårene for mennesker med livstruende sygdomme og deres pårørende i Danmark. (Yderligere informationer kan ses på HFD's hjemmeside).


I forbindelse med denne julehilsen vil vi ligeledes minde om Hospice Forum Danmarks årsmøde 2014. Det finder sted lørdag d. 24. maj på Dalum Landbrugsskole i Odense. Indbydelser udsendes i marts måned.


Til sidst vil vi udtrykke håb om, at vi alle i fællesskab og på hver sin måde må være med til at lette byrderne for og helt konkret gøre en indsats for at forbedre vilkårene for mennesker med livstruende sygdomme og deres pårørende. Og endelig vil vi ønske alle en rigtig glædelig og afslappende jul - samt et lykkebringende nyt år.
 

Med venlig hilsen,

Tove Videbæk