Kast ikke håndklædet i ringen

03. april 2005
Hospicekoordinator i Holstebro udtaler: "På længere sigt kan man godt forestille sig et tæt samarbejde mellem et hospice i Ringkøbing Amt og et i Viborg Amt" - støtteforenings fremtid afgøres 18. april - klik på overskrift og læs mere

 
Generalforsamlingen afgør støtteforeningens fremtid.
Under overskriften "Kast ikke håndklædet i ringen" opfordrer Hans Moth, Mejdal i et læserbrev (29/3) til, at man bibeholder støtteforeningen for Sct. Jørgen Hospice.

Til dette er svaret, at det er op til generalforsamlingen d. 18. april at beslutte, hvad der skal ske med foreningen.

På generalforsamlingens dagsorden vil der blive lagt op til at vælge mellem 3 muligheder:

a. Foreningen nedlægges. (Det kræver 2/3 af de afgivne stemmer)
b. Foreningen står "Stand By" (Den siddende bestyrelse fortsætter. Der opkræves ikke kontingent)
c. Foreningen fortsætter som hidtil ( efter vedtægterne med valg, kontingent osv..)

Bemærk:
Foreningen kan nedlægges via 2 generalforsamlinger (se vedtægter på hjemmesiden).

Hvert amt er forpligtiget til (efter 1. juli) at indgå en driftsgaranti/aftale med selvejende institutioner om 12 sengepladser. Her har et flertal i Ringkøbing Amtsråd valgt "Anker Fjord" hospice i Holmsland. Dette hospice kan derfor søge midler fra hospicepuljen i 2005. (i 2004 var det max. kr. 12 mill.).

Hvis muligheden viser, at vi kan få et folkeligt forankret hospice i Ringkøbing Amt, kan der hurtigt etableres en selvejende institution, der kan byde ind.

Situationen kan fremstå, hvis "Anker Fjord Hospice - projektet" kuldsejler. Det kan sagtens ske på grund af den nære placering ved Ringkøbing Fjord (et naturfølsomt område).

Natur - og miljøsystemet falder helt sikkert ikke på halen for "Rigdom og magt".
Jeg skal gerne være garant for, at Sct. Jørgen Hospice går på banen som initiativtager, hvis der er chancer for at få et "rigtigt" hospice her på egnen. Det uanset om støtteforeningen d. 18. april nedlægges el. ej.

På generalforsamlingen d. 18. april kommer Svend Laustsen, Rønbjerg og fortæller om planerne for et Skive-hospiceprojekt (Viborg Amt). Hvor langt de er nået osv.. På længere sigt kan man godt forestille sig et tæt samarbejde mellem et hospice i Ringkøbing Amt og et i Viborg Amt. Vi indgår jo 1. jan. 2007 i den samme nye region. Alle Sct. Jørgen - hospiceforkæmpere bør være på forkant med situationen og handle derefter. Hvordan vi gør det er op til generalforsamlingen d. 18. april i Anlægspavillonen.

Evald Kjeldbjerg
Hospicekoordinator
Granbakken 11 B
7500 Holstebro