Kendt læge skriver bog om sorg

02. marts 2012
Mette Marklund har delt erfaringer med sorg på TV2. Nu har hun skrevet en bog om emnet.

Mette Marklund har delt erfaringer med sorg på TV2. Nu har hun skrevet en bog om emnet.

I bogen fortæller hun ud fra sine egne erfaringer med sorgen, da hun mistede sin mor. Hun deler desuden de mange forskellige historier om sorg, som hun har mødt i sit virke som læge.
Bogen "Med flaget på halv - at være i sorg", hvor hun i et ærligt og vedkommende sprog sætter ord på de følelser og stemninger, derpræger situationen efter et dødsfald; savnet af den døde, ensomheden, vreden over at livet ubekymret går videre, skyldfølelsen, tomheden.

- Når vi mister en af vores kære, sætter vi flaget på halv. På den måde markerer vi over for omverdenen, at nogen er død, og vi gør opmærksom på vores sorg. Flaget tager vi ned igen, men livet fortsætter med flaget på halv. Sorgen og savnet bliver ved med at være til stede. For de fleste er den efterfølgende tid svær at komme igennem. Verden har ændret sig, og pludselig skal livet fortsætte uden ham eller hende, skriver forlaget Unitas i en pressemeddelelse.
Bogen er skrevet til dem, der står tilbage efter et dødsfald. Men bogen vil også være oplagt for enhver, der er i tæt kontakt med efterladte.