Kom med Anders Agger indenfor på børnehospice

24. maj 2023
Gennem tre måneder har Anders Agger fulgt livet på Strandbakkehuset og giver os i de tre programmer et helt unikt indblik i hverdagen på et børnehospice.

I tre måneder har Anders Agger fulgt livet på Strandbakkehuset i Rønde. Ud af det er kommet tre programmer i serien ”Indefra med Anders Agger, børnehospice”. Her taler Anders Agger med nogle af de indlagte børn, forældrene, de raske søskende og personalet for at give os fortællingerne om, hvordan det er at være en del af en familie med et alvorligt sygt barn.

 

Vi får lov både at opleve Nellie, der slår vejrmøller hen ad gangen og hendes tvillingesøster Flora, der ligger i sengen, fordi hun efter Nellies udsagn indimellem har ondt i hovedet. Vi møder naturligvis også forældrene til de to tvillingepiger, personalet, der tager hånd om hele familien – og de andre familier, der også bor på Strandbakkehuset i perioden.

 

For rigtigt mange mennesker er det at tale om død og alvorlig sygdom vanskeligt nok og det bliver bestemt ikke lettere, når det drejer sig om sygdom og død for børn. Men uanset, hvor svært vi måtte synes, det er at tale om, så kan vi ikke ændre på, at det er et vilkår for de familier, som er indlagt på Strandbakkehuset. Programmerne kan måske hjælpe os lidt på vej til at blive bedre til at tale om det svære og om ikke andet kan de i hvert fald hjælpe os til at forstå, at et børnehospice langt fra er et hus fyldt at tristhed og død. Vi får syn for sagn om, at der i Strandbakkehuset er meget mere liv end død, som afdelingsleder Lisbeth Højer beskriver det.

 

Programmerne kan forhåbentligt også være med til, at langt flere fagpersoner, der møder børn med livsbegrænsende eller livstruende sygdomme, får øjnene op for, hvad et børnehospice kan hjælpe både det syge barn og resten af familien med i en svær periode.

 

Det første af de tre programmer sendes i aften (24. maj) kl. 21.25 på DR1 og de øvrige to programmer kommer de følgende to onsdage. Kan du ikke vente, er det også muligt at se alle tre afsnit på dr.tv.