Kommuner efterlyser klarhed i kræftplan

29. november 2011
Kommunernes Landsforening har svaret på høring om palliation.
Kommunernes Landsforening har svaret på høring om palliation.

I forbindelse med udmøntningen af Kræftplan III er det besluttet, at Sundhedsstyrelsen skal udarbejde nye anbefalinger for den palliative indsats. Sundhedsstyrelsen skal også udarbejde et forløbsprogram for rehabilitering og palliation for kræftramte.
Begge publikationer har været i høring, og vil blive offentliggjort inden årets udgang.
- Det har været en stor udfordring at udarbejde et forløbsprogram, som skal favne patienten lige fra udredning over behandling og frem til rehabilitering og/eller palliation, skriver KL på deres hjemmeside og giver i sit høringssvar udtryk for, at man ikke er helt i mål med forløbsprogrammet.
- Der er nemlig stadig uklarheder. Især i forhold til placering af ansvar og kommunikationsveje - og redskaber på tværs af sygehuse, almen praksis og kommunerne. KL mener, at der er behov for, at forløbsprogrammet bliver mere præcist, så det kan danne en god baggrund for de indsatser, som kommunerne skal i gang med i 2012.
Der er afsat 30 mio. kr. i 2012 og 40 mio. kr. fra 2013 og frem til implementering af rehabiliterings - og palliationsdelen af forløbsprogram for kræft.