Kommuner kan nu forbedre pleje for døende

06. december 2012
Palliativt Videncenter er færdig med et forskningsprojekt i palliativ indsats.

Palliativt Videncenter er færdig med et forskningsprojekt i palliativ indsats.

- Det var jo ikke nogen tragedie, at min mor døde. Men mine brødre og jeg er glade og taknemmelige for, at hun kom herfra på den gode måde.
Det fortæller Jette Persson til Fyens Stiftstidende Hun mistede sin mor på 90 i september. Og takket være god og professionel pleje i den sidste tid, fik Jette Persson og hendes to brødre sagt farvel til deres mor på den helt rigtige måde.

Den slags gode forløb skal der være flere af. Derfor har Nyborg Kommune nu i godt et år medvirket i et stort forskningsprojekt, der bliver udført af forsker Mette Raun Kiær fra Palliativt Videnscenter i København. Projektet har til formål at forbedre den lindrende indsats over for døende borgere i Nyborg Kommune og i øvrigt skabe viden om, hvad en god indsats er. Med i projektet har været ansatte og borgere på plejecentret Taarnborg, aflastningscentret Højvangen og et distrikt i hjemmeplejen.

- Det er mit indtryk, at projektet har øget den faglige bevidsthed omkring pleje af døende. For mange har det eksempelvis været en øjenåbner, at det ikke kun er kræftsyge , der kan have glæde af at man sætter ind med en palliativ indsats, fortæller Mette Raunkiær til avisen.

Når evalueringen er færdig, vil Mette Raunkiærs forskning være til rådighed for andre kommuner.