Kronprinsessen klippede snoren

24. juni 2021
Det var en stor dag, da Strandbakkehuset endeligt kunne holde officiel indvielse


Allerede i december 2020 tog man imod de første familier på Strandbakkehuset - det nye vestdanske børne- og unge hospice i Rønde. Men vi har skullet vente helt til juni, før det endeligt kunne indvies sådan helt officielt. Men det skal vi så også lige love for, at det blev onsdag d. 16. juni.


Der var rullet røde løbere i masse vis ud, flagene i hele byen var hejst og Noa Lindgaard Liljegren sad klar med butterfly og blomster, så han på behørig vis kunne byde HKH Kronprinsesse Mary velkommen. Stoltheden og glæden lyste ud af både formand, Jørgen Keinicke og Hospicechef Dorit Simonsen, da de kunne byde gæsterne velkommen.


Med de fire nye pladser på Strandbakkehuset fordobles den samlede kapacitet i landet.


"Vi ved godt, at dette hus med fire pladser ikke gør en verden til forskel, men vi ved, at huset gør en forskel i verden for de familier, der kommer her", sagde Dorit Simonsen.


Det er selvfølgelig ikke kun det syge barn, der er plads til i Strandbakkehuset. Omsorgen gælder hele familien.


"I Strandbakkehuset finder familierne ro, tryghed og den altafgørende omsorg og professionalisme, der skal til for at man som familie kan finde eller genfinde det nødvendige ståsted, der skal til, når man har et sygt barn", sagde Dorit Simonsen.


Du kan se mange flere billeder og en lille film af det øjeblik, hvor Kronprinsessen klippede snoren på Hospice Forums Facebookside


Både TV 2 Østjylland og Aarhus Stiftstidende har lavet flotte indslag med film fra dagen - dem finder du her:

TV2 Østjyllands indslag


Aarhus Stiftstidendes indslag