Lions Club vil påbegynde forarbejdet til etablering af et børnehospice i Silkeborg Kommune

02. februar 2015
Lions Club Silkeborg Theodora arbejder for etablering af et børnehospice i Silkeborg Kommune.

Betegnelsen "børnehospice" dækker over et aflastningssted for familier med børn med livstruende sygdomme samt børnehospice. Sådanne børnehospicer findes i landene omkring os, og i England fik man det første af slagsen i 1982.

Hospice Forum Danmark har i nogle år arbejdet med tanken, og Tove Videbæk, Hospice Forum Danmarks formand, har besøgt børnehospice Sternenbrücke i Hamborg for at få inspiration til et lignende sted i Danmark. I Tyskland har man i øvrigt for nylig indviet det 13. børnehospice.

Hospice Forum Danmark har endvidere i 2014 afholdt seminar for nøglepersoner på området og arbejder fortsat med at netværke og presse på med udvikling af palliation til børn og unge samt deres pårørende i Danmark generelt.

I den senere tid har en række personer og grupper luftet et ønske om at etablere børnehospice i Danmark. Hospice Forum Danmark har mere præcist arbejdet med tanken om etablering af et sådant i Jylland, idet Sankt Lukas i Hellerup i første omgang sikkert vil kunne dække behovet i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Og nu er der så en kommune, hvor medlemmer af Lions Club Silkeborg Theodora vil arbejde på at danne en støtteforening med henblik på at påbegynde forarbejdet til etablering af et børnehospice. Det er en stor glæde for os i Hospice Forum Danmark, og vi ønsker Lions Club Silkeborg Theodora god arbejdslyst og vil naturligvis støtte op om arbejdet på alle de måder, som det måtte ønskes.


Yderligere oplysninger:                                                                                                                            

Tove Videbæk
Landsformand f. Hospice Forum Danmark
E-mail: tovev@tovev.dk
Tlf. 23 41 31 79
 

Joan Thyde
Lions Club Silkeborg Theodora
E-mail: joan@thyde.dk
Tlf. 40 56 73 09