Lukashuset giver livskvalitet, ro og stabilitet til familier i kaos

24. februar 2017
En ny rapport for det første år med børnehospice i Danmark er en stor glæde for Hospice Forum Danmark og alle, som arbejder for børnehospice i Danmark. Rapporten konkluderer, at indlagte familier oplever tryghed, kompetence og godt samarbejde med medarbejdere og ledelse på Lukashuset.


Det er forsker Mette Raunkiær fra REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, der har fulgt Danmarks første børnehospice, Lukashuset tæt og i sin evaluering af det første år kan konkludere, at indsatsen på børnehospice giver den tilsigtede aflastning og lindring ikke blot for det alvorligt syge barn men for hele barnets familie.


Hospice Forum Danmarks landsformand, Tove Videbæk er glad for rapporten og dens konklusioner. "Børnehospice tilbyder både aflastning til familier med et alvorligt sygt barn, lindring til det alvorligt syge barn og hospice, når barnet ikke kan leve ret meget længere. Med rapporten understreges netop det, som et børnehospice er og giver, nemlig aflastning, lindring og hospice. Det gavner både barnet, forældrene og de raske søskende. Nu håber vi, at børnehospice snart kommer i Sundheds-loven, så der bliver givet offentlige tilskud til ophold på børnehospice - på lige fod med ophold på et hospice for voksne" siger Tove Videbæk.


Palliation til børn og unge i Danmark er stadig i den udviklende fase og REHPA beskriver på sine hjemmeside målet med rapporten som: "At dokumentere den palliative indsats for at give Lukashuset og omverdenen en pejling på, hvilke børn og familier der har været indlagt på Lukashuset i det første år, og samtidig undersøge hvordan familier, samarbejdspartnere og medarbejderne oplever kvaliteten af det børnepalliative tilbud, som Lukashuset tilbyder."


Hovedpointerne i rapporten er, at familier og eksterne samarbejdspartnere oplever:

-       at personalet er gode til at lindre og behandle de indlagte både i akutte situationer og i mere stille perioder.

-       at Lukashuset er et godt supplement til hospitalet ved komplicerede, usikre og potentielt lange sygdomsforløb.

-       at familierne får genetableret et familieliv, der ellers har været stressende og kaotisk og får mere overskud i hverdagen og øget livskvalitet.

-       at familierne er glade for de fysiske rammer, hvor de har mulighed for at være samlet hele familien og leve et mere almindeligt familieliv.


Du kan downloade og læse hele rapporten ved at klikke her