Lyt til en af pionererne i hospicebevægelsen - udsendelse torsdag kl. 10 på P 1

23. februar 2005
Hans Henriksen har undervist over hele Danmark og er højt elsket af pårørende og personale for sin menneskelige måde at forholde sig til både patienter og pårørende på.

 
Link til programinformation på DR's hjemmeside
 
- man skriver:
 
Koplevs Krydsfeltet, torsdag den 24. februar 2005.


Gæsten: Overlæge Hans Henriksen

Hans Henriksen er en af de danske pionerer inden for hospice-bevægelsen; bevægelsen der arbejder for at mennesket også skal have lov til at opleve en værdig afslutning på livet.

Han var i mange år overlæge på Finsen - Danmarks dengang førende kræfthospital. Da det blev lukket flyttede han med over til Rigshospitalet, hvor han var indtil han blev ansat på Sankt Lukas, da det åbnede i 1992. Her var han den store inspirator i arbejdet med at udbrede hospicetanken og i at skabe optimale muligheder for døende i eget hjem - bl.a. ved at forbedre hjemmeplejens arbejdsområder.

Hans Henriksen har undervist over hele Danmark og er højt elsket af pårørende og personale for sin menneskelige måde at forholde sig til både patienter og pårørende på.

Hans Henriksen er i øvrigt, i forlængelse af sine hospice-tanker, en stærk modstander af aktiv dødshjælp, men har selvsagt andre strategier, som han gerne videregiver til alle der vil lyttet.
 
17.01.2005 kunne vi her på hjemmesiden meddele: Ekspertisen giver sin faglige støtte til Hospice Forum <
 
vi skrev bl.a.:
 
Hospice Forum Danmark har i dag med glæde modtaget følgende henvendelse fra den nu pensionerede overlæge, der altså ikke svigter det palliative virke, selvom der blev sagt farvel ved en reception i fredags:

"For at støtte foreningen og kunne følge med i udviklingen vil jeg gerne have mulighed for at være individuelt medlem af Hospice Forum Danmark, gerne med øjeblikkelig virkning".

Hospice Forum Danmark er paraplyorganisation
for hovedparten af de danske hospicestøtteforeninger, hospiceforberedende grupper og allerede etablerede hospicer i Danmark.