Mange nye hospice-pladser i Danmark - men stadigvæk for få!

15. maj 2008
Hospice Forum Danmark afholder lørdag d. 17. maj årsmøde i Odense.
Efter et meget aktivt og fremgangsrigt år for hospice-bevægelsen afholder Hospice Forum Danmark lørdag d. 17. maj årsmøde i Odense.

- Fire nye hospicer er blevet indviet i Jylland siden maj 2007, og 3 nye er på vej på Sjælland. I løbet af 2008 vil der således være ca. 160 hospicepladser til rådighed i Danmark. Det er dog stadig alt for få i forhold til ministeriets behovsopgørelse fra 2004. Denne anslår, at vi skal have mindst 250 hospicepladser i Danmark. Derfor er der stadig nok at gøre for alle, der arbejder med at forbedre forholdene bredt for uhelbredeligt syge og døende samt deres pårørende, siger Tove Videbæk, som er formand for Hospice Forum Danmark.

Hospice Forum Danmarks årsmøde afholdes på Dalum Landbrugsskole i Odense lørdag d. 17. maj kl. 13.00-17.00. Programmet indeholder både et perspektivrigt indlæg ved udviklingschef og forfatter Rita Nielsen om "Rødder og vinger - hvordan fastholder vi hospicefilosofien og udvikler indsatsen?" samt 3 workshops, hvor den frivillige indsats på hospice og i hjemmene bliver behandlet af erfarne medspillere.

Som et helt nyt indslag i HFD´s årsmøde er der arrangeret en central "Markedsplads". Her vil et nyt Idékatalog vedr. den frivillige indsats samt et nyetableret intranet, der er udviklet for at betjene medlemmerne bedst muligt, blive præsenteret. Endvidere vil deltagende hospicer og støtteforeninger her få mulighed for at præsentere deres skriftlige materialer - til inspiration for øvrige årsmødedeltagere. Endelig vil Hospice Forum Danmarks handlingsplan 2008-2010 blive præsenteret på "Markedspladsen".

På alle måder bliver årsmødet 2008 et specielt interessant møde med et bredt og indholdsrigt program, hvor omsorgen og den lindrende pleje samt den frivillige indsats for alle uhelbredeligt syge og døende samt deres pårørende er i højsædet.

- Vi håber, at vi snart når det minimums-antal af hospicepladser, som der er behov for i Danmark, således at alle uhelbredeligt syge og døende, selv kan få mulighed for at vælge, hvor de vil tilbringe deres sidste tid, slutter Tove Videbæk, som tillige er regionsrådsmedlem og tidligere MF.

Med venlig hilsen

Tove Videbæk
Formand f. Hospice Forum Danmark
Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland
(Tidl. MF)