Masser af frivillige på Hospice Sydfyn

06. september 2013
Hospice Sydfyn har knap et år på bagen og engagerer allerede 62 frivillige ildsjæle

Hospice Sydfyn har knap et år på bagen og engagerer allerede 62 frivillige ildsjæle til gavn for uhelbredeligt syge og døende.

- Allerede før vores åbning havde jeg kontakt med mange mennesker, som ønskede at være frivillig hos os. Og det var virkelig til stor hjælp, for det betød jo, at vi kunne være med på frivilligfronten lige fra dag et, fortæller frivilligkoordinator Inger Kruchov i et nyhedsbrev fra Hospice Sydfyn.
Allerede ved åbningen var en frivillig blomsterdekoratør i fuld gang og efter et par informationsmøder for frivillige har endnu flere meldt sig, så der nu er ikke færre end 62 frivillige.

Og det betyder, at rigtig mange funktioner er på plads.
- Først og fremmest bruger vi mange frivillige til funktionen som vært og værtinde ved hovedmåltiderne middag og aften, fortæller Inger Kruchov.

De skal sørge for at alle bliver tilgodeset og at der er en god stemning under måltidet.
To gange om ugen kommer en vogn rundt med en lille bar med vin, øl, vand, te, kaffe, en lille én, kager og chips. Om lørdagen kører en frivillig rundt med vognen på alle stuerne og serverer.

Allerede kl. 10 møder den første frivillige ind hver dag - vores formiddagsvagt.
- Her kan være opgaver som at gå tur med en patient inde i huset eller udenfor, følge en patient ned i byen eller til en undersøgelse på sygehuset, hente et ugeblad eller noget garn til en patient, hjælpe en patient med at skrive et brev, sætte musik på anlægget, fortæller Inger Kruchov.

Andre frivillige passer planter og buketter i hus og have og laver dekorationer til hele huset.
- En helt speciel frivilligopgave er vores vågetjeneste. Det sker, at en patient har brug for, at der sidder et menneske og våger ved sengen i en periode. Det kan være med til at give den fornødne tryghed og ro for patienten. Og det kan give de pårørende et pusterum til f.eks. at få sovet eller få ordnet andre fornødenheder, mens de frivillige er hos den syge, fortæller Inger Kruchow.