Mere manpower til besøgstjeneste

06. januar 2012
Besøgstjeneste i Hjørring har fået endnu en frivilligkoordinator.
Besøgstjeneste i Hjørring har fået endnu en frivilligkoordinator.

Besøgstjenesten ved Støtteforeningen Kamillus Hjørring har nu så meget at se til, at man har fået endnu en frivillig koordinator, skriver Nordjyske.dk.
Pensioneret lærer og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Inger Jensen, Vrå, har lovet at dele arbejdet med Inger Larsen, Vrå, som har været koordinator for den frivillige besøgstjeneste siden starten. De to Inger deler ugerne mellem sig - og telefonnummeret.
Inger Jensen meldte sig til Kamillus Hjørrings Besøgstjeneste, da hun holdt op med at arbejde som lærer for et par år siden.
- Jeg synes, at Hospice-filosofien er rigtig, og jeg synes, det er vigtigt, at man viser den respekt og omsorg, som alle døende bør have og har krav på. Da jeg begyndte, vidste jeg ikke, om det var noget for mig. Men nu har jeg prøvet det hele - både dag, aften og nattevagter, og jeg blev hurtigt glad for arbejdet, som er meget meningsfyldt, siger Inger Jensen.
Der er travlhed i besøgstjenesten. I oktober, november og halvdelen af december 2011 er besøgstallet opgjort til 120 besøg.
De to koordinatorer deler tjansen med en uge på skift. Det er dem, man kan ringe til, hvis der er behov for et besøg. Enten til at aflaste de pårørende eller til at sidde ved en døende om natten.
Det er mest palliationssygeplejersker, hjemmesygeplejersker eller plejehjem, der ringer for at få assistance.
Kamillus Hjørrings Besøgstjeneste dækker hele Hjørring Kommune.