MF og Sygeplejerske i HFD's bestyrelse

28. april 2015
Birgitte Josefsen blev valgt ind i Hospice Forum Danmarks bestyrelse på årsmøde lørdag

Det faldt helt naturligt at vælge Birgitte Josefsen ind i Hospice Forum Danmarks bestyrelse på landsforeningens årsmøde lørdag den 25. april i Fredericia.

Dels er Josefsen uddannet sygeplejerske, og dels er hun formand for Udvalget vedrørende Det Etiske Råd. Det handler nemlig om værdier.

Birgitte Josefsen er medlem af Folketinget for partiet Venstre og har varetaget en række tillidshverv i byråd, amtsråd, regionsråd og Folketinget siden 1994.

Hun er tidligere psykiatriordfører, sundhedsordfører og ordfører for landdistrikter. Foruden engagementet i Udvalget vedrørende Det Etiske Råd er hun aktiv i Europaudvalget og kirkeudvalget.

Birgitte Josefsen kalder sig "nordjyde med stor N". Hun har boet i Nordjylland hele sit liv og bor i dag på en mindre landejendom i Serritslev sammen med sin mand Asger, der er erhvervsdrivende.

Siden hun i 1974 blev uddannet ved Vendsyssel Sygeplejeskole har hun i mange år arbejdet som både hjemmesygeplejerske og psykiatrisk sygeplejerske.

Den fritid, der er tilovers ved siden af det politiske arbejde, bruger hun sammen med sin familie og i det lokale foreningsliv.

Birgitte Josefsen afløser Annemarie Bønløkke i Hospice Forum Danmarks bestyrelse. Bønløkke fortsætter dog som tilforordnet og engagerer sig fortsat i foreningens frivilligudvalg. Annemarie Bønløkke modtog på årsmødet en stor buket for sit mangeårige engagement i foreningen.