Mødet med en rigtig "Dame", der har viet sit liv til de døende

05. maj 2004
- Pensioneres, nej, hvorfor skulle jeg det? Hospicet er mit liv, det er mit hjem. Kristeligt Dagblad har været i London for at møde grundlæggeren af den moderne hospicefilosofi Klik på overskriften og læs mere

 
 
Cicely Saunders har trods sine 85 år ingen aktuelle planer om at gå på pension. Hun har stadig sin daglige gang på St. Christophers Hospice i det sydlige London, et hospice, hun selv grundlagde i 1967. (Privatfoto)
 
 
 
Hun har viet sit liv til de døende 

 
HOSPICE: I 19 år arbejdede Cicely Saunders for at oprette verdens første moderne hospice. Det lykkedes i 1967, og i dag kan hun se tilbage på et liv, hvor hendes tanker om en værdig død har spredt sig til store dele af verden

Af Karin Dahl Hansen

- Pensioneres, nej, hvorfor skulle jeg det? Hospicet er mit liv, det er mit hjem. Og sådan noget som at spille golf som andre pensionister gør, er ikke noget for mig, for jeg har knogleskørhed.

85-årige Cicely Saunders slår en hjertelig latter op. Hun grundlagde den moderne hospice-bevægelse, som siden har spredt sig kloden rundt og fundamentalt har ændret menneskers måde at dø på. Og trods alderen har hun stadig sin daglige gang på St. Christophers Hospice i det sydlige London, et hospice, hun selv grundlagde i 1967.


 
Journalist Karin Dahl Hansen beskriver i dagens interview mødet med en legende: Dame Cicely Saunders, der i sin høje alder stadig er at finde på det hospice hun grundlagde i 1967 efter 19 års hårdt arbejde.
 

 
Hospice Forum Danmark vil arbejde på, at artiklen i sin fulde ordlyd kan læses her på hjemmesiden i en længere periode med tilladelse fra journalist Karin Dahl Hansen og Kristeligt Dagblad, som er det dagblad i Danmark, der gennem tiderne har fulgt hospicesagen på tætteste hold.
 
Normalt kræver det abonnement at kunne læse artikler i deres fulde ordlyd via nettet.
 
Interview'et kan i sin fulde længde naturligvis læses i dagens trykte udgave af Kristeligt Dagblad.
 
Link til artiklen 
 
Andre beretninger fra mødet med hospicefilosofiens grundlægger (< klik)