Musikalsk makkerpar får pris for frivillig indsats på hospice

02. september 2013
Landsforeningen Liv&Død hylder det frivillige arbejde for en værdig død

Landsforeningen Liv&Død hylder det frivillige arbejde for en værdig død, når Liv & Død Prisen 2013 uddeles til de to ildsjæle, Marianne Harboe og Hans Dal.

Ægteparret Marianne Harboe og Hans Dal har udover at optræde som musikalsk duo med selvskrevne kompositioner i mange år været frivillige på hospice. Her har de været i tæt kontakt med såvel døende mennesker som deres pårørende samt med en lang række af landets godt 750 andre frivillige på hospice.

Disse møder har blandt mundet ud i projektet 'Kunstnere i Hospice' samt udgivelsen af antologien 'Tæt på Døden - tæt på livet', der udkom i 2012.
Det er blandt andet disse initiativer, der gør, at de to frivillige nu hædres med Liv & Død Prisen 2013, som er på 10.000 kr. Prisen uddeles ved en reception i Landsforeningen Liv & Døds lokaler mandag den 14. oktober over middag.
- Ofte har de frivillige dog det til fælles, at de føler, de har et menneskeligt overskud, som de ønsker at dele ud af. Det gør de blandt andet ved at tilbyde deres tid og nærvær, og dermed gør de en kæmpestor forskel for alvorligt syge og dødende på hospice, siger formanden for Landsforeningen Liv & Død, Inge Nesgaard.

Hun fortsætter:
- Selve hospicetanken udspringer af diskussionen om den værdige død og spørgsmålet om, hvordan vi kan indrette omgivelserne, så de både etisk og æstetisk skaber de bedst mulige rammer for den døendes sidste tid, og her har Marianne Harboe og Hans Dal ydet et væsentligt bidrag. Samtidig går de to prismodtageres arbejde som hånd i handske med Landsforeningen Liv & Døds formål, som netop er at virke for en værdig afsked med livet og nedbryde tabuet om døden, slutter Inge Nesgaard.

Det er en kreds af frivillige ved henholdsvis Hospice Sjælland og Arresødal Hospice, der har indstillet Marianne Harboe og Hans Dal til at modtage Liv & Død Prisen 2013. Prisen er tidligere uddelt til journalist Anders Agger fra Danmarks Radio.