Når hospice kommer hjem til patienten

06. marts 2019
I hele Region Hovedstaden er der udgående hospiceteams tilknyttet hospicerne. Teamene fungerer som en integreret del af hospice.

Det udgående Hospiceteam er et tilbud, der henvender sig både til de patienter, som ønsker at dø hjemme og til de patienter, som ønsker at blive længst muligt i eget hjem, for derefter at afslutte livet på hospice, plejehjem eller hospital.


Teamet består af læger og sygeplejerske, palliativ fysioterapeut, socialrådgiver og en præst, ligesom flere frivillige er besøgsvenner hos patienter i eget hjem. Teamet arbejder tæt samme med hjemmeplejen og praktiserende læger.


Hvis en patient udskrives fra hospice, følges han eller hun automatisk videre af Det Udgående Hospiceteam. Det er muligt at få kontakt med hospice døgnet rundt også efter teamet er gået hjem. Om aftenen og natten svares telefonen af medarbejderne på hospice. Det bliver i løbet af et år til mange kontakter, besøg og telefonsamtaler.


 På Arresødal Hospice kunne de i fredags fejre, at teamet har eksisteret i 10 år. Det skulle naturligvis fejres og dagen blev markeret med sang, taler og en meget stor kage, som alle nød godt af.