Nærhed betyder alt for hospicepatienter

14. august 2014
Patienter på Hospice Djursland fortæller med billeder

Patienter på Hospice Djursland fortæller med billeder.

Nærhed. Det er det, der betyder noget, når man er kommet på hospice for at dø. Det viser fotografier taget af patienter og pårørende på Hospice Djursland, skriver Kristeligt Dagblad.

Dermed viser hospicepatienterne, hvad de anser som det vigtigste i livets sidste dage.

- Det betyder mest, at man kan have sine nære pårørende hos sig og være sammen om det, man nu skal igennem, siger Hospice Djurslands leder Dorit Simonsen til avisen. 

Hun tilføjer:

- Også naturen spiller en væsentlig rolle. Der er et kaos indvendigt, men naturen bidrager med ro, fordi den er så uforanderlig. En af patienterne skriver også, at man kan tillade sig at tænke hvad som helst, fordi naturen er så stor. Der er plads til alle de slemme, grimme og gode tanker.

Personalet på hospicet i Djursland begyndte tilbage i 2011 at udlevere et lille digitalkamera til de indlagte for at finde ud af, hvad der er det vigtigste i dagene før, man skal dø. Billederne er nu blevet samlet i bogen "Det som har betydning", som Hospice Djursland har udgivet sammen med forlaget Boggalleriet.

Det er blandt andet motiver af familien, glæden ved sang og musik, naturens farver og ens personlige interiør, der fylder siderne i bogen. Billeder optræder sammen med den døendes egne ord om motivet og giver et indblik i de tanker og oplevelser, han eller hun har i den sidste tid.


 

Se "Det som har betydning" her