Nej til dagpatienter på hospice

07. august 2012
Skuffelse på Hospice Djursland over nej til hospiceforsøg med dagpatienter.

Skuffelse på Hospice Djursland over nej til hospiceforsøg med dagpatienter.

Der er skuffelse på Hospice Djursland i Rønde over, at Region Midt har sagt nej til et forsøg med at åbne dørene for alvorligt syge dagpatienter.
I forvejen har Hospice Djursland 15 døgnpladser for uhelbredeligt syge patienter, men med udgangspunkt i positive erfaringer fra udlandet havde hospicebestyrelsen søgt Region Midt om lov til derudover at tage imod dagpatienter et par gange om ugen.
- Vi er da skuffede, for vi synes, det er en god idé. Vi tror også på, at det er en idé, der blot skal modnes yderligere, og vi skal nok komme igen. Vi véd, det virker i udlandet, og vi synes, det er vigtigt at undersøge, om også danske patienter og deres pårørende kan have glæde af et dagtilbud,
siger leder af Hospice Djursland, Dorit Simonsen, til Ebeltoft Folketidende.
- De patienter, vi gerne vil åbne dørene for, er dem, der af sygehuset har fået at vide, at der ikke er mere aktiv behandling af deres sygdom. Mange efterlades i et tomrum, når de sendes hjem fra sygehuset, og nogle er ensomme, fordi de går alene rundt derhjemme med alle de tanker og problemstillinger, der melder sig i den situation.
I et dagtilbud hos os vil de møde andre i samme situation, som de måske kan foretage sig noget sammen med.
Forslaget til forsøget har været gennem flere faser, inden det nu er blevet afvist af
regionen. Forsøget vil koste regionen omkring 1,5 mio. kr.