Nordiske lande vil forbedre den frivillige indsats på hospice

03. marts 2012
Nordisk frivilligprojekt holder sit andet møde den 14.-15. marts.

Nordisk frivilligprojekt holder sit andet møde den 14.-15. marts.
Energi bliver til synergi, når de nordiske lande er gået sammen om at kortlægge viden om de frivilliges indsats på hospicer. Dels er der megen såkaldt "tavs viden" som skal italesættes, og dels kan de mange hundrede frivillige lære at optimere deres kvalifikationer ved at lære af hinandens erfaringer.

Det er baggrunden for at Det nordiske frivilligprojekt holder sit andet projektmøde den 14. og 15. marts på Danhostel på Amager i København.
- Formålet med det kommende projektmøde er at få det indsamlede eksisterende skriftlige materiale fra de 17 hospicer under Hospice Forum Danmark og den Palliative Enhed på Bispebjerg, samt "tavse viden" blandt frivilligkoordinatorerne bragt i spil, fortæller projektleder Marianne Pedersen fra Palliativt Videncenter (PAVI).

På mødet bliver denne viden udvalgt og udviklet med henblik på udarbejdelse af fælles anbefalinger for god praksis vedrørende rekruttering, kvalificering, samt rådgivning, coaching og vejledning af de frivillige.

De endelige anbefalinger og udvalgte eksempler på god praksis vil blive samlet i en håndbog til inspiration for specielt nye frivilligkoordinatorer i det palliative felt. Inspirationshåndbogen forventes at være færdig til udgivelse i juni måned 2012.

Deltagerne på det kommende projektmøde er repræsentanter fra partnerne i projektet: Hospice Forum Danmark, PAVI, Røde Kors Vågetjeneste i Danmark, Aflastningstjenesten i Esbjerg, repræsentant fra henholdsvis Mellannorrlands Hospice og Axlagården, Umeå Hospice i Sverige og repræsentant fra henholdsvis Gjøvik Høgskole, Verdighetsenteret ved Bergen Røde Kors Sykehjem, Communicare og Hospicestiftelsen Angelique i Norge. Desuden deltager 18 danske frivilligkoordinatorer fra hospicer under Hospice Forum Danmark og den palliative enhed på Bispebjerg samt styregruppen.