Nordsjælland får sit første hospice

16. januar 2004
Stærke private kræfter sejrer ved "knald eller fald" møde - Frederiksborg Amt har sagt ja til at støtte nyt hospice med garanti til 6 pladser

På Frederiksborg Amtsavis (netudgave) kan læses 16.01.2004:
Manglende økonomiske garantier fra amtet har hidtil blokeret for hospiceplanerne, men på et »knald eller fald« møde i går besluttede bestyrelsen for Arresødal Privathospital, at et hospice for døende og uhelbredeligt syge skal indgå som en af afdelingerne på det kommende sygehus.

- Amtsborgmester Jørgen Christensen (V) garanterer i et nyt udspil, at amtet vil indgå driftsaftale om seks hospicepladser, hvis kommunerne betaler halvdelen af pladserne, og det er nok til, at vi nu går i gang med at indrette otte, store og lyse hospiceboliger i en af de smukke gamle bygninger på Arresødal, siger sygehusets direktør Bente Wennerberg.


Læs hele artiklen her:

Nordsjælland får sit første hospice
 

Hospice Forum Danmark ønsker Frederiksborg Amt og initiativtagerne til lykke med beslutningen, der måske også kommer resten af landets borgere tilgode, idet man forventer, at midler fra "hospicepuljen" efter ansøgning vil komme til at indgå i finansieringsgrundlaget. Dette vil i givet fald medføre, at hospicet på Arresødal vil blive omfattet af det "frie og gratis hospicevalg".

Dette sidstnævnte er et af de væsentlige kriterier for opnåelse af de statslige hospicepuljemidler.

Denne særskilte hospicepulje er bl.a. et resultat af Hospice Forum Danmark's arbejde gennem de sidste par år. Læs mere her.

Det er samtidig glædeligt, at stærke private kræfter har kunnet opnå den fornødne vilje og forståelse hos amtsrådspolitikerne, så resultatet er nået gennem fornuftigt samarbejde.

Vi håber at dette samarbejdseksempel vil anspore til langt flere hospicer i den øvrige del af landet. Vi mangler endnu ca. 10 hospicer på landsplan for at Danmark er nogenlunde dækket i forhold til det behov, som bl.a. fremgår af rapporten "Hjælp til at leve til man dør" - (udgivet maj 2001)