Ny aftale sikrer hjemmebehandling

01. marts 2011
Nu kan uhelbredeligt syge få hjælp i eget hjem.
Med en aftale med de praktiserende læger er Region Syddanmark banebrydende inden for palliativ behandling i døende patienters egne hjem. Aftalen udvider rammerne for lægernes tid, skriver Kristeligt Dagblad.
Tidligere har tiden været den store hindring, når privatpraktiserende læger gerne ville hjælpe deres patienter til en værdig død i eget hjem.
Men med en aftale, der i dag træder i kraft mellem Region Syddanmark og regionens privatpraktiserende læger, bliver mulighederne nu langt større.
Efter den nye aftale er der nu ikke længere tidsbegrænsninger på besøg i patienternes hjem, lægerne kan bruge tid på samtaler med pårørende, deltage i konferencer i forbindelse med patienters udskrivning fra sygehus til hjemmet og holde planlægningsmøder med den tilknyttede hjemmesygeplejerske.
Privatpraktiserende læge Jesper Gerdes har siddet med i den arbejdsgruppe, der har udarbejdet den nye aftale. Han understreger overfor avisen, at lægernes nye beføjelser ikke skal erstatte de tværfaglige palliative team, der - ligesom i mange andre regioner - tager sig af mange af de døende patienter.