Ny børnebog om døende forældre

22. september 2015
Min far spiller fodbold i himlen hedder ny bog, som er gratis for hospicer


I en ny børnebog fra Kræftens Bekæmpelse fortæller ni-årige Signe om at have en far, der får kræft og bliver mere og mere syg og til sidst dør. Bogen er gratis for hospitaler, hospicer og børnefamilier ramt af kræft.


Signe fortæller i bogen "Min far spiller fodbold i himlen" om alle de følelser, tanker og situationer, der opstår, når far er alvorligt syg og døende.


En hjælp til at tale om det svære

Bogen henvender sig til familier med børn, hvor kræft og dødsfald kommer helt tæt på. Her kan den være en hjælp til at snakke om det svære, forklarer Per Bøge, projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

- Vi prøver hele tiden at få voksne til at tale med børn, der har en alvorligt syg mor eller far, eller som har mistet en forælder, siger han til Lørdagsavisen Køge.


Med bogen fra Kræftens Bekæmpelse er der noget konkret at tage udgangspunkt i.

- Bogen rammer utrolig fint og præcist i den måde den beskriver børns tanker og følelser på, siger Per Bøge.

Bogen er skrevet af Line Thoft Carlsen og fungerer både til højtlæsning for de 6-10-årige og til selvlæsning fra cirka 10 år. Den er baseret på børnefortællinger, som er omskrevet og indskrevet i en fiktiv historie.

Kæmpe efterspørgsel

Bogen er en på Kræftens Bekæmpelses forrige børnebog " Den dag min mor fik kræft". Den er udgivet i over 6000 eksemplarer og har vist, at der er et stort behov for den slags bøger.

- Den første bog lavede vi, fordi der var en kæmpe efterspørgsel blandt andet fra sygehusene.


Så sker der det, at man skaber en ny efterspørgsel, for så ringer folk og siger, at det jo ikke alle, der har en mor, der overlever. Derfor har vi nu skrevet en bog om at have en forælder, der har kræft og skal dø, siger Per Bøge.

Bogen uddeles gratis fra alle Kræftens Bekæmpelses rådgivninger og hospitaler, hospicer og børnefamilier berørt af kræft kan få bogen gratis ved at sende en mail til hib@cancer.dk. Bogen kan desuden bestilles via Kræftens Bekæmpelses webshop, hvor den koster 100 kr.