Ny dvd om teenagere og døden

24. oktober 2008
Aalborg Stift udgiver dvd med film om en 17-årig pige, der dør, og hendes bror, der lever.

Aalborg Stift udgiver en dvd med syv film om en 17-årig pige, der dør, og hendes bror, der lever.

Døden er ikke til at komme uden om, alligevel er den svær at tale om. Især for unge der ofte tror, at de er udødelige. Derfor har journalist Hasse Boe lavet dvd'en "Liv og død for teenagere", for at hjælpe den svære samtale på vej.

"Her mindes mor og far og jeg min storesøster. Hun blev kun 17 år", siger 15-årige Troels Mosegaard Hansen ved et gravsted på Hjørring Kirkegård. For to år siden døde hans søster Lærke af lymfekræft.

De syv halvtimes film på dvd'en tager alle udgangspunkt i Lærkes historie, og vi følger Troels på besøg hos lægen, præsten, bedemanden, stenhuggeren og krematoriet. Og vi ledsager Troels i arbejdet med den svære sorg efter søsterens død. Dvd'en indbyder andre unge til at følge med Troels på rejse rundt i dødens skygge. Filmene giver gennem den tragiske historie en konkret viden om, hvad der sker, når et menneske dør. Målgruppen er 6.-9. klasse, og målet er at skabe debat og interesse om liv og død, sorg, sorgterapi og metoder til at genvinde livsglæde.

Troels går i 9. klasse på Højene skole og er trods tabet af sin storesøster en glad og udadvendt dreng.

"For mig står Lærkes bisættelse stadig som en tåge. Jeg var kun 13 år og fattede ikke konsekvenserne. Det gør man ikke, før man selv har prøvet det", siger Troels. I filmene møder vi - foruden Troels - Lærkes mor og far samt mange af Lærkes venner.

Om DVD'en
Dvd'en er produceret af Hasse Boe og Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg Stift i samarbejde med Skole-Kirke-Tjenesterne i stiftet. Dvd'en sendes til samtlige præster i Aalborg Stift og til alle skoler, der ligger inden for skoletjenesternes område.

Pris og bestilling
Dvd'en med alle syv film koster 100,- Den kan bestilles hos Aalborg Stiftsavis Forlag, Kirkevej 40, 7760 Hurup Thy, tlf. 97 95 11 84 eller pr. mail: jfm@km.dk

Kontakt
Journalist Hasse Boe mail@hasse-boe.dk eller 23391741
Anmeldereksemplarer kan bestilles hos mediekonsulent Christian Roar Pedersen på crpe@km.dk eller 23203099