Nyt ansigt i Hospice Forum Danmarks bestyrelse

06. maj 2020
Asta Skaksen er ved bestyrelsesmødet d. 17. april blevet indsuppleret i Hospice Forum Danmarks bestyrelse og skriver her om sig selv.

Jeg bor i nærheden af Dronninglund, omtrent 25 km nord for Aalborg. Jeg er landmandskone, og vi har en gård, der efterhånden udelukkende er baseret på planteavl. Vi har tre piger, hvor de to ældste bor i København og vores yngste bor i Sønderborg. Det betyder, at vi også får set en del af Danmark, når vi er på familiebesøg.


Oprindelig er jeg bankuddannet og der ud over, har jeg gennem årene beskæftiget mig en del med politik. Det startede med, at jeg kom i skolebestyrelsen, og det førte til, at jeg blev valgt ind i Byrådet i Dronninglund i 1990.  Jeg forsatte som byrådspolitiker i Brønderslev Kommune, og da Amterne blev nedlagt, og Regionerne blev etableret, blev jeg valgt ind i Regionsrådet i Nordjylland. Jeg syntes, det var spændende og udfordrende at arbejde med sundhedspolitik, og jeg var i min sidste periode formand for udvalget for Kvalitet og Patientsikkerhed. Jeg fortsatte i Regionsrådet indtil seneste valg, hvor jeg ikke genopstillede. Som I kan fornemme, har jeg nået en alder, hvor livserfaring er en god ballast i min rygsæk.


Da jeg kom i Regionsrådet, fik jeg den tillægsgevinst at blive udpeget til bestyrelsen for KamillianerGaardens Hospice i Aalborg. Det skulle vise sig at blive et mangeårigt og kært bekendtskab. Det var år med stor aktivitet, hvor vi fik bygget Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, og som startede ud som en satellit under KamillianerGaarden. Derefter blev den store beslutning taget at nedlægge KamillianerGaarden inde i Aalborg og bygge et nyt Hospice "Vangen" i Nørresundby. Derefter sluttede min karriere som medlem af Hospicebestyrelsen. Heldigvis bevarede jeg en tilknytning til Hospicebevægelsen ved, at jeg kom i bestyrelsen for Støtteforeningen Kamillus i Brønderslev.


Da jeg i foråret blev spurgt, om jeg ville stille op til bestyrelsen for Hospice Forum Danmark, sagde jeg ret hurtigt ja tak. Grundet coronakrisen måtte vi aflyse/udsætte generalforsamlingen, men jeg har i skrivende stund deltaget i mit første bestyrelsesmøde, som blev afholdt på nettet.


Jeg ser frem til arbejdet i Bestyrelsen og håber, at jeg kan yde en indsats til gavn og glæde for Hospice.


Jeg sender ofte mange gode tanker til de ildsjæle, der tog initiativ til Hospice. Det er et enestående samarbejde mellem frivillige og professionelle. Et samarbejde som er helt afgørende for den fine kultur, der kendetegner Hospice. For mange af os, er Hospice især kendetegnet ved lindring, nærvær, menneskelighed og professionalisme. For mig er Hospice også en form for forskningsenhed, hvor man er i besiddelse af den nyeste viden indenfor palliation, og derfor eksperter indenfor området. Den førerposition skal Hospice stadig arbejde for at bevare, men vi skal også hele tiden sørge for, at denne høje faglighed kommer til gavn for hele vores sundhedsvæsen.