Nyt forskningscenter om livet efter en kræftsygdom

14. maj 2009
Forskningscenter skal belyse kræftpatienters psykiske tilstand og sociale forhold

Forskningscenter skal belyse kræftpatienters psykiske tilstand og sociale forhold efter kræftbehandling

Med 12,5 millioner kroner i ryggen fra Kræftens Bekæmpelse skal et nyt forskningscenter for kræftrehabilitering på Syddansk Universitet sikre, at de fysiske, psykiske og sociale aspekter også kommer med i kræftbehandlingen, skriver Ritzaus Bureu.

Mere end 250.000 danskere lever med en kræftdiagnose. Hvert eneste år kommer over 30.000 nye kræftpatienter til, hvoraf mange får brug for hjælp til at komme bedst muligt videre med livet.

- Forskningen i det psykosociale område er væsentlig, og der er tale om tiltag, der bør være en integreret del af kræftbehandlingen, siger den nyudnævnte professor ved centret, overlæge, dr.med. Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse, til avisen.

Han har mange års erfaring med netop psykosocial forskning som leder af Afdeling for Psykosocial Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse og har blandt andet forsket i troens betydning for kræft.

- Kræftsygdom og -behandling påvirker både kroppen, psyken og det sociale liv. Idéen med forskningscentret er at se på, hvordan man understøtter, at den fysiske behandling også tager hensyn til det liv, man skal leve bagefter.