Nyt hospice i Måløv i fuld gang

03. december 2010
Hospice Søndergaard er kommet godt fra start
Det smukke Hospice Søndergård med 14 hospicepladser er kommet særdeles tilfredsstillende fra start.
Det siger Helge Hagenbo, formand for Hospiceforeningen for Region Hovedstaden, der er støtteforening for Hospice Søndergaard i Måløv.
Det nye hospice har nu været i gang en måned:
- Efter den første måned med Hospice Søndergård i Måløv kan vi konstatere, at der hele tiden er fuld belægning, siger Helge Hagenbo og beretter om 17 dødsfald, svarende til de 200 om året, man havde regnet med.
Hospiceforeningen for Region Hovedstaden har bl.a. doneret kurser, faglitteratur og julefrokost til de 23 frivillige, der nu er i fuldt sving. Yderligere 20 frivillige ventes klar efter instruktioner i januar.
Kunst og et avanceret spabad er doneret af flere fonde, og mere ventes at følge. bl.a. et særligt massageleje. 200 musik cd'er er givet af Ballerup Kommune og salmebøger mm. af Det kgl. Vajsenhus.
I Hospiceforeningen for Region Hovedstaden glæder man sig over de 42 nye hospicepladser, som er bevilget over den nye finanslov.
- Vi forventer, at de fortinsvis vil blive anvendt i Region Hovedstaden. I den forbindelse er der planer om et 12 pladsers hospice i Gladsaxe kommune, siger Helge Hagenbo.