Nyt hospice skyder i vejret på Lolland

11. juni 2009
Svanevig Hospice i Bandholm inviterer til rejsegilde torsdag den 18. juni

Svanevig Hospice i Bandholm tæt ved Maribo har indgået driftsaftale med Region Sjælland om at drive 12 hospicepladser.

Hospicet forventes at åbne ved årsskiftet 2009/2010. Fonden for Sparekassen Lolland overtager bygningskomplekset, når det står færdigt. Hospicet får derved frigjort midler til drift. Fonden for Sparekassen Lolland udlejer efter overtagelsen bygningerne ud til Svanevig Hospice.

Bestyrelsen har pr. 1. januar 2008 ansat sygeplejerske Birgitte Fagerlund som leder. Hun skal være den daglige koordinator af etableringsprocessen og skal i samarbejde med bestyrelse stå for indretning af de 12 hospicepladser.

Foreløbig inviterer Birgite Fagerlund til rejsegilde på Lindstrømvej 2 i Bandholm mellem Vordingborg og Maribo torsdag den 18. juni kl. 14.
Svanevig Hospice er en selvejende institution hvis formål er "at yde lindrende behandling, omfattende pleje, omsorg og symptomlindring for uhelbredeligt syge og døende mennesker, samt yde støtte og rådgivning til den syges pårørende.

Man ønsker gennem den palliative, dvs. lindrende indsats at bidrage til at gøre menneskets sidste tid til en positiv del af livsforløbet.