Nyt tv-program: 'Du skal dø'

23. december 2012
Anders Lund Madsen besøger hospice i ny programserie på DR1

Anders Lund Madsen besøger hospice i ny programserie på DR1.

Vi skal alle dø. Men hvad sker der med vores krop, når vi ikke er her mere? I en række nye faktaprogrammer har Anders Lund Madsen sat sig for at få lige så meget styr på døden, som han har på børnefødsler.

Der dør omkring 55.000 mennesker om året i Danmark. Men selv om døden i menneskets livscyklus er lige så naturlig som fødslen, så er det nok de færreste af os, der ved, hvad der præcis sker med kroppen, når vi er gået bort.

I den nye serie i fem afsnit 'Du skal dø' på DR1 kommer seerne bl.a. med på hospice. Anders Lund Madsen besøger blandt andre Søren, der har testamenteret sin krop til videnskaben og den proces får seerne mulighed for at følge.
- Det er mit håb, at programmerne vil inspirere seerne til at tale lidt mere åbent om døden. Selvom det er uendelig trist at tænke på, at vi alle skal herfra en gang, så tror jeg, at programmernes åbenhed og direkte måde at tale om døden på vil være et bidrag til at fjerne nogle af de tabuer, der er i vores samfund om døden, siger redaktør Gitte Tækker.

'Du skal dø' sendes første gang den 3. januar 2013 klokken 21.00 på DR1 og de kommende fire torsdage.