Ole Hartling holder foredrag i Skanderborg Kulturhus

21. april 2009
Ole Hartling taler over emnet: Aktiv dødshjælp eller aktiv hjælp til døende?

Tirsdag d. 28. april kl. 19.30 taler overlæge og tidl. formand for Etisk Råd Ole Hartling i Skanderborg Kulturhus over emnet: Aktiv dødshjælp eller aktiv hjælp til døende?

Ole Hartling er inviteret til Skanderborg af Støtteforeningen for Hospice Østjylland, og foredraget er kommet i stand i et samarbejde mellem hospicestøtteforeningen og Skanderborg Sundhedscenters Brugerråd. Arrangementet er desuden støttet af Skanderborg Kultursamvirke.

Hospice Østjylland ønsker med Ole Hartlings foredrag at sætte fokus på den behandling, vi giver nogle af de svageste i vort samfund - de døende. Ønsker vi at fremme en kultur og et sundhedsvæsen, som særligt understøtter den stærke, den som kan blive rask? Eller er der også en vilje til at give aktiv hjælp til mennesker, som ikke kan blive raske, men tvært imod må leve med dødens pust i nakken?
Ole Hartling er meget kendt som en vidende og engageret debattør af forhold indenfor sundhedsvæsenet ikke mindst netop forhold omkring de svageste - de døende. I den sammenhæng er debatten om aktiv dødshjælp eller aktiv livshjælp til døende meget central.

Ole Hartling fik i 2008 Danmark Radios Rosenkjærpris, som gives til en person, der inden for kultur eller videnskab har vist særlige evner til at gøre vanskeligt stof tilgængeligt for almenheden.
Netop den evne til at tale forståeligt og endda også underholdende, så man både griner og tænker sig om på en ny måde, ejer Ole Hartling.

Hospice Østjylland håber, mange vil benytte sig af lejligheden til at høre Ole Hartling i Skanderborg Kulturhus. Enhver er velkommen og man kan købe billetter (50 kr.) ved indgangen.
 

Hospice i Østjylland på vejHospice Østjyllands Støtteforening mærker, at der er en stigende vilje til at give døende patienter en bedre behandling i sundhedsvæsenet. Foreningen er således vokset til nu at have 1285 medlemmer.

Udover de mange medlemmer har foreningen også fået talrige gaver bl.a. i form af tilsagn om endog store pengebeløb, og som det er kendt, har støtteforeningen fået en gratis grund stillet til rådighed for et hospice i Skanderborg.
Støtteforeningen er langt i planlægningen af et nyt hospice. Den 26. februar 2009 stiftede Støtteforeningen "Den Selvejende Institution Hospice Østjylland". Det bliver denne selvejende institution, som forhåbentlig snart skal indgå en driftsaftale med Region Midt om at drive et hospice i Østjylland.

Bestyrelsen har anmodet om en drøftelse her i foråret med Regionens forretningsudvalg for at få mulighed for at fremføre de gode argumenter, der er for etablering af et nyt hospice og for dettes placering her i det østjyske. Det er her i det østjyske, at vi hospicemæssigt er væsentligt dårligere stillet end i resten af regionen. Det er her, der er et befolkningsunderlag for et hospice. Det er her, befolkningstilvæksten er størst. En gratis grund til et hospice på et attraktivt sted ligger klar. Befolkningen ønsker et hospice.

På vegne af Hospice Østjyllands Støtteforening
Troels Dolmer
Højdedraget 12, 8660 Skanderborg
86521483 - info@hospiceoestjylland.dk