Omsorgen for døende - en af fremtidens etiske udfordringer

29. september 2008
Erling Tidemann taler forud for Hospice Østjyllands generalforsamling
Tidligere amtsborgmester i Vejle og tidl. formand for Etisk Råd, Erling Tiedemann, fortæller om "Omsorgen for døende - en af fremtidens etiske udfordringer" forud for Støtteforeningen for Hospice Østjyllands årlige generalforsamling mandag den 6. oktober kl. 19.30 i Medborgerhuset Lunden, Vestergade i Silkeborg.

Erling Tiedemann er kendt for at brænde for de menneskelige og etiske sider af det offentlige sundhedsvæsen. Netop i disse dage, hvor Region Midtjyllands plan for sygehusvæsenet er blevet vedtaget, er der god grund til at drøfte, hvordan det menneskelige kan komme i centrum i sygehusvæsenet. Der tilbydes flere og flere undersøgelser og krævende behandlinger til alvorligt syge og døende. Det forlænger livet for mange, men det trætter også og forhindrer lige så mange i at få en god
sidste tid. Hvor går grænsen for behandling? Hvad er det etisk mest rigtige i
omsorgen for døende?

Generalforsamlingen i Hospice Østjyllands Støtteforening afholdes på skift i Skanderborg, Horsens, Odder og Silkeborg. I år er det Silkeborgs tur til at huse støtteforeningens generalforsamling. Det bliver i Medborgerhuset Lunden, Vestergade i Silkeborg. Hospice Østjylland håber på, at mange vil møde frem. Både for at høre Erling Tiedemanns foredrag og for senere på aftenen at høre Støtteforeningens formand, Troels Dolmer, fortælle om det forløbne års arbejde i Hospicestøtteforeningen.

Hospice Østjyllands Støtteforening har i løbet af 2 år fået 1200
medlemmer.
Vi er meget glade for den store opbakning og ser det som udtryk for, at der er et stort ønske i den syd-østlige del af Region Midtjylland for at få et hospice i nærområdet. Støtteforeningen for Hospice Østjylland har foretrukket Skanderborg som placering for et hospice i området, fordi det er forholdsvist let at komme til Skanderborg for de fleste borgere fra såvel Horsens, som Silkeborg og Odder kommuner. En privatperson i Skanderborg har doneret en attraktiv byggegrund til Hospice Østjylland, så der er gode muligheder for at ønsket om et hospice i den syd-østlige del af regionen kan blive til virkelighed.
Med fortsat god opbakning til støtteforeningens arbejde, håber vi, det bliver muligt at tegne driftsoverenskomst med Region Midtjylland om et hospice i 2009.

I støtteforeningen for Hospice Østjyllands bestyrelse sidder fra Horsens, praktiserende læge Finn Petersen og sognepræst Elsebeth Bank, Søvind. Fra Odder sidder i bestyrelsen Eric Pettersson, fra Silkeborg praktiserende læge Inga Marie Lunde og tidl. folketingsmand Chr. Overdal Aagaard. Fra Skanderborg sidder i bestyrelsen tidl. praktiserende læge Troels Dolmer og sognepræst Dorte R. Sørensen.

Enhver er velkommen til Støtteforeningen for Hospice Østjyllands generalforsamling og foredraget ved Erling Tiedemann mandag d. 6. oktober.
Der er gratis adgang og hvis man alene ønsker at høre Erling Tiedemanns foredrag, er man også velkommen til det.

Med venlig hilsen
på Støtteforeningen for Hospice Østjyllands vegne

Troels Dolmer og Dorte R. Sørensen
tlf. 86 52 14 83