Opbakning til palliation fra alle partier

03. maj 2014
Efter folketingsdebat: Alle patienter skal behandles lige og ud fra egne behov.

Efter folketingsdebat: Alle patienter skal behandles lige og ud fra egne behov.

Folketinget havde palliation til debat i Folketingssalen torsdag den 24. april. Debatten viste at der er meget bred opbakning om den palliative indsats hos alle partier, skriver Pavi.dk.

Debatten tog ca. halvanden time og mundede ud et fælles forslag til vedtagelse, hvor partierne fremhæver, at den forebyggende og smertelindrende behandling" ift. livstruende sygdom, skal tage udgangspunkt i behovet for den enkelte patient - uanset sygdom. Alle patienter med livstruende sygdom skal stilles lige og Sundhedsstyrelsen vil i løbet af 2014 sikre sig, at anbefalingerne om den "ensartede tilgang på tværs af patientgrupper med palliative behov" understøttes af kommunerne og regionerne.

Debatten tog afsæt i Liselotte Blixt's forespørgsel til ministeren: "Hvilke oplysninger kan regeringen give om den forebyggende og lindrende indsats for mennesker med livstruende sygdomme, og mener regeringen i den forbindelse, at mennesker med livstruende sygdomme er stillet lige, når det gælder denne forebyggelse og smertelindring."

Ministeren gav tilsagn om, at han orienterer Folketinget, når Sundhedsstyrelsens evaluering foreligger, oplyser Pavi.dk.