Orangeri giver livskvalitet på hospice i Dianalund

21. november 2014
Donation fra fonde er blevet til orangeri på Hospicegården Filadelfia

-Det er jo fantastisk, at det kunne lade sig gøre, og jeg synes, det er blevet så smukt.

Det siger hospicechef Bettina Kotasek, der netop har indviet et helt nyt orangeri på Hospicegården Filadelfia i Dianalund.

Orangeriet er bl.a. finansieret af Kavlifondet, der bad om ansøgning og derefter donerede 88.000 kroner. Det ny orangeri er nu placeret i hospicets sansehave.

-Det skal være med til at skærpe sanseindtrykkene i forhold til noget godt og positivt, og gøre at beboere og pårørende kan få noget værdi i den sidste del af beboernes tilværelse, siger hospicechefen til Dagbladet.

Orangeriet skal fyldes med planter, blomster og nogle møbler, og der er lavet niveaufri adgang ved indgangen, så både kørestole og senge kan komme ind i de 45 kvadratmeter.

Orangeriets samlede pris er omkring 400.000 kroner, og projektet er ud over Kavlifondet støttet økonomisk af Broderloge nr. 9 Andreas Holck, Den Danske Frimurerorden, Brand af 1848 Fond og Bjarne Jensens Fond.

- Det skal være med til at skærpe sanseindtrykkene i forhold til noget godt og positivt, og gøre at beboere og pårørende kan få noget værdi i den sidste del af beboernes tilværelse, siger hospicechef Bettina Kotasek.