På Hospice Sjælland ønsker man at favne flere

26. februar 2012
Der skal fokus på flere patientgrupper

Der skal fokus på flere patientgrupper

Selv om tilbuddet om særlig hjælp i den sidste tid gælder alle med en dødelig sygdom, viser en opgørelse fra Hospice Forum Danmark, at 95 procent af den palliative behandling i Danmark går til kræftpatienter. Kræft er den hyppigste dødsårsag i Danmark, men er trods alt kun årsag til omtrent hvert fjerde dødsfald, skriver information.dk.

Danmarks Lungeforening mener, der bør ændres på det forhold:
»På kræftområdet er vi blevet rigtig dygtige til at lindre smerte, når patienten ikke kan kureres. Vi mangler en tilsvarende værktøjskasse til KOL-patienters åndenød. Ligesom på kræftområdet skal vi have en national handlingsplan, som ser på den tidlige diagnostik af KOL samt rehabilitering og palliation,« siger direktør Anne Brandt.

Hos Palliativt Videnscenter (PAVI) er man enig i, at der er for lidt fokus på andre patientgrupper end kræftpatienter, når det gælder pleje til døende og deres pårørende.

På Hospice Sjælland arbejdes der allerede på sagen. »Vi arbejder på at få et udgående team, som kan give palliativ behandling til patienter i hjemmet. Vi har netop udarbejdet et oplæg til regionen med det ønske, for hos os har vi ekspertisen til at tage os af døende - også KOL-patienter,« siger hospiceleder Aino Andersen.