Palliativ behandling endnu et skridt mod anerkendelse

26. september 2013
Syddansk Universitet opretter professorat i palliativ dokumentation.

Syddansk Universitet opretter professorat i palliativ dokumentation.

En finanslovsbevilling skaber et nyt videncenter, hvor det hidtidige Palliativt Videncenter (PAVI) og Rehabiliteringscenter Dallund er tænkt sammen. Det ny Nationalt Videncenter for Rehabilitering og Palliation er forankret ved Syddansk Universitet og Region Syddanmark.


Centerleder Helle Timm udnævnes samtidig til professor med særlige opgaver i "forskningsbaseret dokumentation af rehabilitering og palliation" ved det nye center.
- Vi ser frem til at få løftet formidlings- og dokumentationsfunktionen til gavn for patienterne inden for området, udtaler dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.


Helle Timm har været chef for PAVI siden centrets oprettelse i 2009. Hun har en magistergrad i kultursociologi og en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet.


Den nye Formidlings- og dokumentationsfunktion bliver organisatorisk en del af Statens Institut for Folkesundhed, SDU, så det hidtidige PAVI med Helle Timm som chef og staben af medarbejdere har fortsat base i København.
Tiltrædelsesforelæsning bliver holdt 11. december på Statens Institut for Folkesundhed, SDU.