Palliative stillestuer i Nordjylland

21. maj 2009
Der var bred opbakning til sygehusplan fra politikerne i Region Nordjylland

Region Nordjylland skal understøtte muligheder for sygehusfunktioner som eksempelvis palliative stillestuer og friklinik.

Det fremgår af den ny sygehusplan for Region Nordjylland, som nu sendes i høring. Det blev regionens politikere enige om ved møde i regionen den 13. maj.

På kort sigt skal der bruges 38 mio. kr. til projekterne i Himmerland, og beløbet bruges stort set ligeligt mellem Farsø og Hobro - konkret på indsovningsrum i Farsø og medicinske investeringer i Farsø samt modtageafsnittet i Hobro, skriver Hadsund Folkeblad.

- Vi fik ikke opbakning fra regeringen til en plan om at samle sygehusaktiviteterne i Himmerland. I stedet sikrer vi fremtiden for begge sygehuse ved at foreslå en naturlig fordeling af aktiviterne. Det betyder, at der fortsat vil være sygehusaktiviteter begge steder, siger Ulla Astman, regionsrådsformand, til avisen.

Et stort flertal går ind for et generelt modtageafsnit i Hobro, der står færdigt ultimo 2010. Et sådant afsnit skal tage imod akutte medicinske patienter og akutte alment kirurgiske patienter. De akutte ortopædkirurgiske patienter vil fortsat blive modtaget og behandlet i Farsø.
Ud over palliative stillestuer og indsovningsrum indeholder sygehusplanen bl.a.:

  • at der skal ske en udbygning af ortopædkirurgiske funktioner i Farsø
  • der skal laves en analyse af rehabiliteringstilbuddenes dimensionering og placering i Himmerland på længere sigt
  • skadestuen i Farsø bevares som døgnåben funktion så længe der foregår akut ortopædi.