Politisk aftale giver 12 mio. til børnehospice

25. oktober 2014
Der er afsat 12 mio. kr. i 2015 til 'tilbud til familier med uhelbredeligt syge børn' og børnehospice.

- Vi har jo set, at der er en problematik i forhold til at give noget aflastning til de familier, der har et meget sygt barn, siger de konservatives sundhedsordfører, Mai Mercado, til dr.dk.

Præcis hvordan pengene fra satspuljen må og kan bruges er ikke fastlagt. Men forligsparterne - alle partier undtaget Enhedslisten - lægger op at til at tildele beløbet til én institution.

- Hospicepladser til børn er dyrere end til voksne. Så de, der byder ind på puljen, skal også komme med medfinansiering. Men til at få startet op på børnehospicepladser er 12 millioner kroner en god start, siger Mai Mercado.

Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup har planer om at åbne et midlertidigt børnehospice i 2015. 

- Det glæder os utroligt meget, at det er lykkedes at få 12 mio. afsat i satspuljen til dette formål. Det har vi i Hospice Forum Danmark arbejdet for i et par år. Men Hellerup er langt væk for en familie i Thyborøn eller i Frederikshavn, derfor skal vi naturligvis have et sådant sted også i Jylland. Det er meget vigtigt for både de syge børn, de raske søskende og forældrene at have sted, hvor de kan komme og få "tanket op" til hverdagen. Det vil vi i Hospice Forum Danmark gerne satse på at hjælpe til med, så det lykkes, udtaler Hospice Forums landsformand, Tove Videbæk.