Politisk opbakning til børnehospice

03. september 2013
Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er positive til at oprette et hospice for livstruede børn

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er positive til at oprette et hospice for livstruede børn og deres familier. Men sundhedsministeren er afventende.

En bred skare af sundhedsordførere er klar til at se på muligheden for at oprette et palliativt tilbud for døende børn i stil med det eksisterende hospicetibud til voksne.

Det skriver dagbladet Politiken.
- Det er bestemt en interessant idé. Det er helt oplagt at se på erfaringerne fra de lande, som ligger omkring os, og de lader til at være gode. Kan man gøre noget som helst for børnene og deres familier, som gør det lettere, vil vi selvfølgelig gerne være med til det, siger Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten.

Samme toner klinger fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt:
- Det bør vi bestemt have. Vi har hele tiden haft den grundtanke, at vi burde have et børnehospital, men et børnehospice er et rigtig godt alternativ. Næste gang der etablerede et hospice, bør vi undersøge, om ikke det kan blive et børnehospice.

Socialdemokraterne ønsker »en åben debat« om et børnehospice, mens de radikale »ikke vil afvise ideen«, men ønsker mere information, skriver avisen.

Sundhedsminister Astrid Krag vil bede Sundhedsstyrelsen om at undersøge de svenske erfaringer, men tvivler på ideen:
- Jeg tænker ikke umiddelbart, at det er den bedste vej at gå.

Der er ikke et eneste børnehospice i Danmark, mens Sverige er på vej med sit andet børnehospice, Tyskland har syv og England fører med hele 49 børnehospicer.

I Danmark dør årligt 300 børn på grund af livstruende sygdomme.